Architectuur:X10 Niet marktverstorend

Uit Kennisnet Developers Documentatie
Ga naar: navigatie, zoeken

Architectuur-symbol.png Architectuur: X10 Niet marktverstorend

Organisatieprincipe
ID X10
Versie 0.3
Status Actief
Architectuurlaag Bedrijfslaag
Statement Kennisnet activiteiten zijn niet marktverstorend.
Uitleg Kennisnet hanteert als uitgangspunt dat het onderwijs en de markt elkaar zelf vinden. Slechts in specifieke gevallen komt Kennisnet in actie.
MotivatieTekst Kennisnet is opgericht door het onderwijsveld. Het onderwijs is zich steeds nadrukkelijker aan het organiseren, ook op het gebied van ict. Kennisnet ondersteunt deze ontwikkelingen. Kennisnet ontplooit geen activiteiten op de markt. Daar waar een goed functionerende markt ontstaat zal Kennisnet de focus verleggen naar nieuwe domeinen. Bij deze afweging wordt onderscheid gemaakt tussen pre-competitief (alle partijen willen dit liever centraal geregeld zien), niet-competitief (gat in de markt) en publieke taak (bewust marktverstorend). vanwege gevoeligheden).
ImplicatieTekst Voor het ontwikkelen van een dienst of uitvoeren van een activiteit moet gecontroleerd zijn of deze niet al door een andere partij in de markt wordt aangeboden. Aanvullende criteria daarbij zijn eisen die volgen uit de onderwijs context: Afscherming, veiligheid en meta-datering. Indien na verloop van tijd de markt voorziet in een dergelijke behoefte, dan treedt Kennisnet terug.
Bron Meerjarenplan 2009-2012;p14,
Eigenaar Architecture Board
Principe datum 2010/09/20
Type Bedrijfsafspraken
Architectuurdomein Organisatie
Kwalificatie Dwingend