Architectuur:X11 Niet exclusief

Uit Kennisnet Developers Documentatie
Ga naar: navigatie, zoeken

Architectuur-symbol.png Architectuur: X11 Niet exclusief

Organisatieprincipe
ID X11
Versie 0.3
Status Actief
Architectuurlaag Bedrijfslaag
Statement Kennisnet maakt geen exclusieve afspraken met partijen
Uitleg Kennisnet sluit geen partijen uit om op enig moment mee te werken aan activiteiten waaraan zij deelneemt.
MotivatieTekst Als publieke organisatie, voor en door het onderwijs, past het niet om exclusieve relaties aan te gaan met bepaalde partijen in of buiten het onderwijsveld. Uitgangspunt is een gelijke behandeling voor alle betrokken partijen.
ImplicatieTekst Bij het samenwerken met niet commerciële partijen wordt een rol toegekend op basis van de expertise van een dergelijke partij. Andere (niet commerciële) partijen die (later) aan willen sluiten kunnen op basis van hun expertise een aanvullende rol krijgen in deze keten.

Met commerciële partijen kan Kennisnet een pre-competitieve (innovatieve) samenwerking aangaan, waarbij de diensten of producten open worden aangeboden aan Kennisnet afnemers. Deze samenwerking kan later veranderen van karakter, in dat geval kan de commerciële partij (via de normale aanbestedingsprocedure) de status van ‘leverancier’ verkrijgen.

Als er voor een bepaalde partij speciale voorzieningen (koppelingen/interfaces, conversies) worden gerealiseerd binnen Diensten en/of componenten, moet deze ook geïmplementeerd worden voor vergelijkbare partijen in de keten.

Bron !!
Eigenaar Architecture Board
Principe datum 2010/09/20
Type Bedrijfsafspraken
Architectuurdomein Organisatie
Kwalificatie Dwingend