KNF:Moodle-IdP

Uit Kennisnet Developers Documentatie
Ga naar: navigatie, zoeken

Entree Federatie-symbol.png Entree Federatie: Moodle-IdP

Entree Federatie - Plugin voor Moodle maakt het mogelijk om vanuit Moodle gebruik te maken van de aangesloten diensten - zoals Teleblik of WikiWijs.

In november 2011 zijn er nieuwe versies van de plugin gereleased. Deze werken met alle browsers (getest: IE, Firefox, Chrome, Safari en Opera) en worden alle verplichte gebruikersattributen doorgegeven.


Download de plugin voor Moodle 1.x (werkt niet met PhP 5.3 of hoger)

Download de plugin voor Moodle 2.x (getest t/m Moodle 2.2)


Aanmelden bij de Kennisnet Federatie

Volg de instructies op https://www.kennisnet.nl/entree-federatie/aanmelden/

Let op: de verwerking van uw aanvraag kan enkele dagen in beslag nemen.

Uitpakken van de plug-in in de Moodle Directory

De module moet uitgepakt worden in de moodle/auth directory en moet zich na het uitpakken op hetzelfde niveau bevinden als bijvoorbeeld de ‘radius’ en de ‘imap’ directory. Let er bij het uitpakken op, dat ook de submap ‘lang’ correct wordt uitgepakt. Zorg ervoor dat het proces waaronder Moodle draait voldoende rechten heeft op de zojuist gemaakte map.

Wij hebben nu van u de zogenaamde callback URL nodig. Dit is de URL waarop callback.php van buitenaf te benaderen is, bijvoorbeeld: moodle.domein.nl/moodle/auth/entree/callback.php.


Configureren van de plug-in

De plugin wordt door Moodle automatisch herkend zodra een beheerder inlogt. Het configuratie-scherm van de plugin bevindt zich onder Sitebeheer>Modules>Authenticatie>Beheer authenticatie. Activeer de plugin en voer vervolgens de gegevens in die u van ons gekregen heeft (shared secret en BRIN).

U heeft de optie om te selecteren welke capability (eigenschap van een rol) ervoor zorgt dat Entree Federatie herkent dat het om een docent gaat. Standaard is dit moodle/site:trustcontent, dit kunt u desgewenst veranderen in een andere capability die standaard aan de rol Teacher is gekoppeld, bijvoorbeeld enrol/authorize:manage.


Test de plugin

Voor het testen van de koppeling kunt u de Referentie Service Provider van productie gebruiken.

  1. Log in op Moodle
  2. Klik vervolgens op de link naar de Referentie Service Provider.
  3. Als het goed is krijgt u direct een overzicht van de attributen.
  • Indien u het WAYF inlogscherm van Entree Federatie krijgt, kunt u de school selecteren via Log in met je schoolaccount. In dit geval werkt de vooraanmelding niet (dit gebeurd in sommige versies van Moodle), u kunt de Vooraanmelding dan handmatig zelf inrichten.

U krijgt dan alsnog een overzicht van de attributen te zien.

  • Indien u helemaal geen overzicht van attributen krijgt, werkt de koppeling niet, neem contact op met Kennisnet support.