KNF:Referentiediensten: verschil tussen versies

Uit Kennisnet Developers Documentatie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
 
(7 tussenliggende versies door 3 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
Om ontwikkelaars van diensten en ELO’s te helpen hun koppeling te testen, zijn de omgevingen van Entree voorzien van zogenaamde referentiediensten.
+
Om ontwikkelaars van diensten en ELO’s te helpen bij het testen van hun koppeling, zijn er zogenaamde referentiediensten van de Entree Federatie beschikbaar.
   
 
== Referentie Service Provider ==
 
== Referentie Service Provider ==
  +
De referentie Service Provider is een dienst die kan worden gebruikt om de koppeling als Identity Provider te testen.
De referentie SP is een dienst die door Entree is afgeschermd, op dezelfde manier als bijvoorbeeld Wikiwijs of Teleblik. Hij kan worden gebruikt om een ELO-koppeling (IdP) te testen. Het benaderen van de referentie SP heeft tot gevolg dat de gebruiker wordt gevraagd zich te authenticeren met behulp van een Entree-account (zelfregistratie) of een ELO. Na succesvolle aanmelding worden de aan de referentie SP doorgegeven attributen getoond.
 
  +
Als de referentie SP wordt opgevraagd zal de gebruiker worden gevraagd zich te authenticeren met behulp van een Entree-account of een schoolaccount. Na een succesvolle authenticatie via de Identity Provider worden de aan de referentie SP doorgegeven attributen getoond.
* Productie: https://referentie.entree.kennisnet.nl/referentiesp
 
* Staging: https://referentie-s.entree.kennisnet.nl/referentiesp
+
* '''Productie:''' https://referentie.entree.kennisnet.nl/referentiesp ('''verkorte URL''' : http://kn.nu/refsp)
 
* '''Staging:''' https://referentie-s.entree.kennisnet.nl/referentiesp ('''verkorte URL''' : http://kn.nu/refsp-s)
   
 
== Referentie ELO (Identity Provider) ==
  +
De referentie ELO kan worden gebruikt om de koppeling van een dienst (Service Provider) te testen. Als de referentie ELO wordt opgevraagd kan er voor worden gekozen om eerst een SSO notificatie te plaatsen en vervolgens in te loggen, of om direct in te loggen. <br/>
  +
Door eerst een Single Sign On notificatie cookie te plaatsen wordt gesimuleerd dat een gebruiker eerst inlogt in zijn ELO of schoolomgeving (ook bekend als het IdP first scenario). Als de gebruiker vervolgens naar een dienst gaat zal hij automatisch geauthenticeerd worden. <br/>
  +
Als de gebruiker direct naar de dienst gaat en er is nog geen SSO sessie bekend zal de gebruiker via het WAYF scherm naar de dienst kunnen gaan.
 
* '''Productie:''' https://referentie.entree.kennisnet.nl/referentie ('''verkorte URL''' :http://kn.nu/refelo)
 
* '''Staging:''' https://referentie-s.entree.kennisnet.nl/referentie ('''verkorte URL''' :http://kn.nu/refelo-s)
   
 
[[Categorie:Entree Federatie]]
'''Verkorte URL''' : http://kn.nu/refsp
 
 
 
== Referentie ELO ==
 
De referentie ELO simuleert een ELO die gebruikers federatief kan identificeren op Entree. Hij kan worden gebruikt om een dienst (SP) te testen. Bij het inloggen op Entree is de referentie-ELO te kiezen door “referentie” in te tikken. Door het rechtstreeks benaderen van de referentie-ELO (alvorens naar een dienst te gaan) kan het IdP-first scenario worden getest.
 
* Productie: https://referentie.entree.kennisnet.nl/ReferentieELO/app
 
* Staging: https://referentie-s.entree.kennisnet.nl/ReferentieELO/app
 
 
 
'''Verkorte URL''' :http://kn.nu/refelo
 
 
 
 
[[Categorie:Kennisnet Federatie]]
 

Huidige versie van 26 nov 2019 om 11:14

Om ontwikkelaars van diensten en ELO’s te helpen bij het testen van hun koppeling, zijn er zogenaamde referentiediensten van de Entree Federatie beschikbaar.

Referentie Service Provider

De referentie Service Provider is een dienst die kan worden gebruikt om de koppeling als Identity Provider te testen. Als de referentie SP wordt opgevraagd zal de gebruiker worden gevraagd zich te authenticeren met behulp van een Entree-account of een schoolaccount. Na een succesvolle authenticatie via de Identity Provider worden de aan de referentie SP doorgegeven attributen getoond.

Referentie ELO (Identity Provider)

De referentie ELO kan worden gebruikt om de koppeling van een dienst (Service Provider) te testen. Als de referentie ELO wordt opgevraagd kan er voor worden gekozen om eerst een SSO notificatie te plaatsen en vervolgens in te loggen, of om direct in te loggen.
Door eerst een Single Sign On notificatie cookie te plaatsen wordt gesimuleerd dat een gebruiker eerst inlogt in zijn ELO of schoolomgeving (ook bekend als het IdP first scenario). Als de gebruiker vervolgens naar een dienst gaat zal hij automatisch geauthenticeerd worden.
Als de gebruiker direct naar de dienst gaat en er is nog geen SSO sessie bekend zal de gebruiker via het WAYF scherm naar de dienst kunnen gaan.