KNF:Service provider koppeling testen

Uit Kennisnet Developers Documentatie
Versie door Oostmeijer01 (overleg | bijdragen) op 10 mei 2017 om 08:26 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Talen}} <br/> __TOC__ Tijdens de implementatie van een koppeling met Entree Federatie te testen kan gebruik gemaakt worden van de Referentie Identity Provider. ...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Entree Federatie-symbol.png Entree Federatie: Service provider koppeling testen

Nl.gif Nederlands En.gif English


Tijdens de implementatie van een koppeling met Entree Federatie te testen kan gebruik gemaakt worden van de Referentie Identity Provider.

Stap 1: Start authenticatie

Ga in een verse browser naar de pagina van je applicatie waar de ingelogd kan worden via Entree Federatie. Start hier het authenticatie proces.

Stap 2: Selectie Identity Provider

Je wordt nu geredirect naar het WAYF-scherm (Where Are You From) van Entree Federatie. Kies nu op 'Log in met je schoolaccount'.
- Kies daar voor 'Log in met je schoolaccount' - Typ in de zoekbox 'referentie' en kies vervolgens de eerste 'Referentie KO' - Je komt nu op onze referentie ELO omgeving, deze is om te simuleren hoe een gebruiker inlogt op zijn of haar ELO - Je ziet een formulier met een aantal ingevulde attributen die naar de applicatie van Basisacademie worden gestuurd. Je kan deze eventueel aanpassen, maar ook laten zoals ze zijn. - Als je nu op 'Naar dienst' klikt ga je terug naar Basisacademie en worden deze attributen meegezonden. - De applicatie van Basisacademie kan deze attributen nu gebruiken om de gebruiker te identificeren en toegang te verlenen.