KVS:RelatieOSO: verschil tussen versies

Uit Kennisnet Developers Documentatie
Ga naar: navigatie, zoeken
k (Relatie met Programma van Eisen en Ontwerpdocumentatie OSO)
k
Regel 12: Regel 12:
 
</ol>
 
</ol>
 
Deze documenten zijn via de [https://mijn.oso-od.nl/Account/LogOn?ReturnUrl=%2f MijnOSO] site opvraagbaar.
 
Deze documenten zijn via de [https://mijn.oso-od.nl/Account/LogOn?ReturnUrl=%2f MijnOSO] site opvraagbaar.
  +
  +
[[Categorie:Kennisnet Validatie Service]]

Versie van 7 apr 2014 om 14:49

Achtergrond

De PO- en VO-raad willen scholen faciliteren in het digitaal overdragen van informatie over leerlingen die overstappen van hun huidige naar een nieuwe school. Het Project OSO werkt daartoe aan een Overstapservice voor het onderwijs (OSO). Deze service gaat scholen faciliteren in het uitwisselen van overstapdossiers met behulp van hun bestaande leerlinginformatiesystemen. Vanwege juridische overwegingen is het KVS buiten de OSO keten geplaatst. Leveranciers van Leerlings Administratie Systemen (LAS) en/of Regionale Platforms (RP) kunnen gebruik maken van het KVS, onder voorwaarde dat de leverancier en Kennisnet een bewerkingsovereenkomst zijn aangegaan.

Relatie met Programma van Eisen en Ontwerpdocumentatie OSO

Dit document is specifiek gericht op de implementatie van het KVS ter ondersteuning van de Overstapservice Onderwijs. Naast dit document zijn de volgende documenten beschikbaar:

  1. Ontwerp Overstapservice: Dit is een algemeen ontwerp van de overstapservice als geheel en biedt dus context aan dit document.
  2. EduStandaard OSO: Hierin wordt de structuur en semantiek van het overstapdossier gespecificeerd. Het KVS volgt deze specificatie bij het valideren van een dossier.
  3. Ontwerp en PvE LAS/RP: specificatie van de implementatie van de overstapservice in een LAS of RP.

Deze documenten zijn via de MijnOSO site opvraagbaar.