KVS:Standaard versies overzicht opvragen

Uit Kennisnet Developers Documentatie
Ga naar: navigatie, zoeken

Kennisnet Validatie Service-symbol.png Kennisnet Validatie Service: Standaard versies overzicht opvragen

Ik ben Deelnemer en wil een overzicht van versies van de Standaard opvragen, waartegen dossiers gevalideerd kunnen worden, zodat ik een correct validatie verzoek kan indienen.

Beschrijving

De Kennisnet Validatie Service biedt de service om een lijst met ondersteunde versies van de EduStandaard OSO op te vragen. Op basis van deze lijst kan een deelnemer een dossier valideren tegen de huidige of eerdere/afwijkende versies/implementaties van deze standaard. De validatie bestaat uit een controle van de syntax (op basis van een xsd) en een aanvullende controle op semantiek (met behulp van een xslt).

Een overzicht van door het KVS ondersteunde versies met de bijbehorende xsd en xslt bestanden is ook hier te vinden.

Scenario

Stap 1 Documentbron stuurt een verzoek naar KVS voor lijst met versies.
Stap 2 Het KVS retourneert de lijst met versies.

Preconditie

  • De betrokken leverancier van Documentbron heeft een bewerkingsovereenkomst afgesloten met Kennisnet.
  • Documentbron heeft toegang tot KVS

Aanroep parameters

I/O Parameter Opmerkingen
input
output lijst met versies versies waartegen dossiers gevalideerd kunnen worden

Logging

Het KVS registreert gebeurtenissen met betrekking tot het valideren van overstapdossiers. Deze registratie is aanvullend op de 'normale' logging van de systemen waarop het KVS is gehost. Het KVS registreert de volgende acties:

Deze registraties wordt gebruikt om een rapportage voorziening binnen Kennisnet te voorzien van gegevens om de dienst KVS de kunnen besturen en verbeteren. In deze rapportages en in de registraties worden GEEN persoonsgegevens of delen van overstapdossiers overgenomen. Alleen metagegevens over de controle (uitkomst, aanbiedend systeem, controleschema, etc.) worden gebruikt.