OBK:Releases/2014-04-09

Uit Kennisnet Developers Documentatie
Ga naar: navigatie, zoeken

OnderwijsBegrippenKader-symbol.png OnderwijsBegrippenKader: Releases/2014-04-09

Warn.gif Het Onderwijsbegrippenkader gaat in de huidige vorm verdwijnen. Bekijk deze site voor meer toelichting: https://www.kennisnet.nl/onderwijsbegrippenkader

Op 9 april 2014 is er een nieuwe release van het OBK uitgevoerd.

Dit betekent dat de volgende nieuwe begrippen beschikbaar zijn in het OBK (en dus via de OBK begrippenbrowser en de PURL-resolver en API):

  1. Vakinhouden toegevoegd van de vakken Aardrijkskunde, Engels, Geschiedenis (voor po)
  2. Tussendoelen toegevoegd van de vakken Aardrijkskunde, Engels, Geschiedenis (voor po)
  3. Alle vakinhouden van de vakken Aardrijkskunde en Wiskunde (voor vmbo en hv onderbouw), dit waren voorheen onderwerpen


Verder zijn een aantal verbeteringen doorgevoerd. Dit betreft de nummering kerndoelen (zodat alfabetisch sorteren goed werkt), herstel van taal-, kopieer-&-plak en typefouten.

Door deze toevoegen en verbeteringen zijn een grote hoeveelheid SLO kernprogramma van het po, de vmbo onderbouw en de havo/vwo onderbouw beschikbaar via het OBK.

In het OBK bestaat een kernprogramma uit Begrippen en Relaties. De begrippen zijn vak, vakkernen, subkernen, vakinhouden en tussendoelen; De relaties zijn onderling (o.a. subkern<->vakkern en tussendoel<->subkern) en van leerinhouden en leerdoelen in het kernprogramma naar leerniveau.