OSO:2016/Dossierweergave: verschil tussen versies

Uit Kennisnet Developers Documentatie
Ga naar: navigatie, zoeken
(XML to PDF XSLT)
k
Regel 73: Regel 73:
   
 
[[Bestand:booleansinxml.JPG]]
 
[[Bestand:booleansinxml.JPG]]
  +
  +
[[Categorie:Overstapservice Onderwijs]]

Versie van 12 feb 2018 om 11:51

Tonen van dossiergegevens

Doelsystemen moeten de inhoud van het ontvangen dossier tonen aan eindgebruikers.

Bij een import van een dossier moet de applicatie alle binnengekomen gegevens, inclusief een lijst met de bijgesloten bijlagen (de metadata van de bijlagen), leesbaar tonen aan de geautoriseerde gebruiker d.m.v. een dossierweergave (bijv. een PDF). De dossierweergave is hiermee een compacte presentatie van alle gegevens en bijlagen die zijn overgedragen.

Afhankelijk van de gegevensvelden, de gebruiker en het type applicatie kunnen leerlinggegevens in het overstapdossier na verwerking in de applicatie aan de gebruiker voor inzien (lezen) of wijzigen (schrijven) worden getoond. Bij een import van een dossier conform “Overdracht binnen brin” is de applicatie vrij om gegevens te verwerken in de applicatie of te negeren.

De ervaring leert dat de volgende aanbevelingen m.b.t. dossierweergave van een overstapdossier belangrijk zijn:

  • De dossierweergave wordt gedurende een vastgestelde periode beschikbaar gehouden.
  • De codes in deze dossierweergave worden conform de codelijsten vertaald.
  • De dossierweergave wordt toegankelijk gemaakt direct nadat het dossier is ontvangen, meestal vóór invoegen van de gegevens en bijlagen in de doelapplicatie.

XML to PDF XSLT

Kennisnet stelt een hulpmiddel, XSLT, beschikbaar om het ontvangen dossier om te zetten in een leesbare pdf. Het gebruik van deze XSLT is niet verplicht. Leveranciers mogen ook zelf een dossierweergave maken.

De XSLT is niet bedoeld voor dossiervalidatie.

De versienummering van de XSLT volgt de versienummering van bundel van technische bestanden bij de 'Afspraak OSO gegevensset van EduStandaard'.

Bijvoorbeeld: OSO_xml2pdf_transform_v2016.1.1.<datum>.xsl werkt op de bestanden in 'Technische_bestanden_bij_Afspraak_OSO_gegevensset_v2016.1.1.zip'

De XSLT is hieronder te downloaden (neem het bestand met recentste datum).

bestand opmerkingen
Media:OSO_xml2pdf_transform_v2016.1.2.20160915.xsl.zip Verbeterde weergave van toetsen en toetsonderdelen.

Element opmerking toegevoegd aan toetsen.

PGB heeft eigen kopje gekregen.

Vertaling van codes van ond_referentieniveau en dom_referentieniveau bij de eindtoets.

Foutje verbeterd bij soort bij arts.

Foutje verbeterd bij deelgenomen bij eindtoets.

Foutje verbeterd bij relatietotkind bij verzorger.

Media:OSO_xml2pdf_transform_v2016.1.2.20160429.xsl.zip slechts een bestandsnaamwijziging om aan te geven dat deze versie bij de technische bundel van 20160429 hoort.
Media:OSO_xml2pdf_transform_v2016.1.1.20160414.xsl.zip Foutje bij 'akkoord' hersteld. De jaargroep-codelijst is toegevoegd. De toetsen staan niet meer in een tabel. Bij de resultaten van de toetsten worden de vergelijkingsgroepen en referentiescore-codes vertaald.
Media:OSO_xml2pdf_transform_v2016.1.1.20160411.xsl.zip Het blok toetsresultaten zal in een volgende versie aangepast worden. De tabelvorm blijkt niet handig voor de hoeveelheid informatie bij toetsen.

Bijlagen

Bijlagen in 'overigdocumentlijst' worden getoond in het 'Overzicht van alle bijlagen van het dossier'. Bijlagen op andere plaatsen in de XML, zoals bijv. een OPP-document, worden getoond in hun eigen blok, maar ook in 'Overzicht van alle bijlagen van het dossier'.

OPP.JPG

Bijlagenoverzicht.JPG

Codes die niet voorkomen in de codelijst

Als een code in de XML niet voorkomt in de codelijst, dan wordt deze code in het rood weergegeven. In het voorbeeld is bij leerlinggewicht een code 0.25 opgegeven. Deze code komt niet voor in de OSO codelijst 15 (gewicht)

Codenietincodelijst.JPG

Vertaling van boolean-waardes

De xslt vertaalt true in 'ja' en false in 'nee'.

Booleansinxml.JPG