OSO:2016/Dossierweergave

Uit Kennisnet Developers Documentatie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De printervriendelijke versie wordt niet langer ondersteund en kan weergavefouten bevatten. Werk uw browserbladwijzers bij en gebruik de gewone afdrukfunctie van de browser.

Tonen van dossiergegevens

Doelsystemen moeten de inhoud van het ontvangen dossier tonen aan eindgebruikers.

Bij een import van een dossier moet de applicatie alle binnengekomen gegevens, inclusief een lijst met de bijgesloten bijlagen (de metadata van de bijlagen), leesbaar tonen aan de geautoriseerde gebruiker d.m.v. een dossierweergave (bijv. een PDF). De dossierweergave is hiermee een compacte presentatie van alle gegevens en bijlagen die zijn overgedragen.

Afhankelijk van de gegevensvelden, de gebruiker en het type applicatie kunnen leerlinggegevens in het overstapdossier na verwerking in de applicatie aan de gebruiker voor inzien (lezen) of wijzigen (schrijven) worden getoond. Bij een import van een dossier conform “Overdracht binnen brin” is de applicatie vrij om gegevens te verwerken in de applicatie of te negeren.

De ervaring leert dat de volgende aanbevelingen m.b.t. dossierweergave van een overstapdossier belangrijk zijn:

  • De dossierweergave wordt gedurende een vastgestelde periode beschikbaar gehouden.
  • De codes in deze dossierweergave worden conform de codelijsten vertaald.
  • De dossierweergave wordt toegankelijk gemaakt direct nadat het dossier is ontvangen, meestal vóór invoegen van de gegevens en bijlagen in de doelapplicatie.

XML to PDF XSLT

Kennisnet stelt een XSLT beschikbaar die de XML van het dossier kan omzetten naar een pdf. De versienummering van de XSLT volgt de versienummering van bundel van technische bestanden bij de Afspraak OSO gegevensset van EduStandaard.

De XSLT wordt bijgewerkt als er wijzigingen zijn op de technische bestanden.

Bijvoorbeeld: OSO_xml2pdf_transform_v2016.1.1.<datum>.xsl

De XSLT is hieronder te downloaden

naam opmerkingen

Codes die niet voorkomen in de codelijst

Als een code in de XML niet voorkomt in de codelijst, dan wordt deze code in het rood weergegeven. In het voorbeeld is bij leerlinggewicht een code 0.25 opgegeven. Deze code komt niet voor in de OSO codelijst 15 (gewicht)

Codenietincodelijst.JPG