OSO:2017/Architectuur/Afspraak gegevensset

Uit Kennisnet Developers Documentatie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

OSO gegevensset

GegevenssetAfspraak.gif

Binnen OSO is de afspraak OSO gegevensset van toepassing op alle getransporteerde Dossiers. Dit geldt zowel voor de overstapdossiers (OV) tussen scholen als de overdracht ter ondersteuning van aanvragen bij samenwerkingsverbanden passend onderwijs (PaO).

De gegevensset afspraak bestaat uit:

  • de beschrijving van de afspraak.
  • technische bundel(s)
  • codelijsten: codelijsten en toetscodelijst


In de afspraak wordt beschreven voor welk doel en binnen welke kaders de gegevensset mag worden overgedragen. Binnen de OSO gegevensset worden een aantal profielen onderscheiden. Een profiel, zoals het POVO voor de overstap van PO- naar VO-scholen, beschrijft de blokken van velden die toegepast moeten/mogen worden binnen een uitwisseling.
Een technische bundel is de implementatie van een aantal profielen in een schema(xsd) en bijbehorende validatie logica (xslt). In OSO'17 is de validatie logica opgesplitst in een gedeeld deel dat de controle op correct gebruik van (toets)code's controleert én een deel dat de specifieke profielen in een bundel valideert. Door het toegenomen aantal profielen is er gekozen om met een bundel voor OV en een bundel voor PaO profielen te werken.
De codelijsten zijn waardetabellen van in velden gebruikte code's en toetscode's. Vanwege hun hogere update frequentie zijn apart geplaatst en worden apart bijgewerkt en gereleased.