OSO:2017/Inhoudelijke Eisen: verschil tussen versies

Uit Kennisnet Developers Documentatie
Ga naar: navigatie, zoeken
(Nieuwe pagina aangemaakt met '==Toepassen EduStandaard OSO Gegevensset == Dossiers verstuurd via de OSO infrastructuur moeten altijd voldoen aan de [https://www.edustandaard.nl/standaarden/afspr...')
 
(Dossier-formaat en -controle)
Regel 3: Regel 3:
   
 
==Dossier-formaat en -controle==
 
==Dossier-formaat en -controle==
Binnen OSO wordt gewerkt met één gestandaardiseerd formaat voor het Dossier; in OSO'17 wordt de Standaardversie: '''2017.1.0''' gebruikt. Een Bronsysteem moet voorafgaand aan verzending controleren dat het Dossier hieraan voldoet. Deze controle beperkt zich tot de eerste twee digits van de versie (dus 2017.1.0 én 2017.1.1 moeten beiden worden geaccepteerd.)
+
Binnen OSO wordt gewerkt met één gestandaardiseerd formaat voor het Dossier; in OSO'17 wordt de Standaardversie: '''2017.1.0''' gebruikt.
  +
===Eis aan Bronsysteem===
  +
Een Bronsysteem moet voorafgaand aan verzending controleren dat het Dossier hieraan voldoet.
  +
===Eis aan Doelsysteem==
  +
*Een ontvangend systeem mag voorafgaand aan het importeren een Dossier valideren tegen de correcte versie van de Standaard. Dit is niet verplicht.
  +
*Bij de verdere verwerking en import van het Dossier moet een ontvangend systeem dusdandig robuust zijn dat subversies van het Dossier verwerkt kunnen worden. Met subversies worden alle versies achter onder de hoofdversie bedoelt, dus bij een hoofdversie 2017.1 moeten zowel Dossiers van versie 2017.1.0 én 2017.1.1 worden geaccepteerd.)
   
   

Versie van 20 feb 2017 om 13:09

Toepassen EduStandaard OSO Gegevensset

Dossiers verstuurd via de OSO infrastructuur moeten altijd voldoen aan de EduStandaard OSO gegevensset.

Dossier-formaat en -controle

Binnen OSO wordt gewerkt met één gestandaardiseerd formaat voor het Dossier; in OSO'17 wordt de Standaardversie: 2017.1.0 gebruikt.

Eis aan Bronsysteem

Een Bronsysteem moet voorafgaand aan verzending controleren dat het Dossier hieraan voldoet.

=Eis aan Doelsysteem

  • Een ontvangend systeem mag voorafgaand aan het importeren een Dossier valideren tegen de correcte versie van de Standaard. Dit is niet verplicht.
  • Bij de verdere verwerking en import van het Dossier moet een ontvangend systeem dusdandig robuust zijn dat subversies van het Dossier verwerkt kunnen worden. Met subversies worden alle versies achter onder de hoofdversie bedoelt, dus bij een hoofdversie 2017.1 moeten zowel Dossiers van versie 2017.1.0 én 2017.1.1 worden geaccepteerd.)