OSO:2017/Initiëren notificatie: verschil tussen versies

Uit Kennisnet Developers Documentatie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Regel 52: Regel 52:
   
 
== Uitzonderingen en meldingen==
 
== Uitzonderingen en meldingen==
 
'''WELKE FOUTEN WILLEN WE GAAN CHECKEN MET TC!?'''
 
 
Hieronder worden alternatieve scenario's en de bijbehorende melding opgesomd:<BR>.
 
Hieronder worden alternatieve scenario's en de bijbehorende melding opgesomd:<BR>.
   

Versie van 18 feb 2017 11:29

Actor(s) Goal(s)
Bronsysteem Melden dat Bronsysteem Notificatie aan Doelsysteem wil versturen en adres van gespecificeerd Aanleverpunt ontvangen.
Traffic Center Controleren of Notificatie verstuurd kan worden en zorgen dat Notificatie bij juist Aanleverpunt wordt afgeleverd.

Basisvariant: Notificatie voor Dossier overdracht

Een Notificatie wordt verstuurd door Bronsystemen op het moment dat een Dossier klaar wordt gezet, waarvoor eerder een verzoek tot levering van een (of meerdere) Doelsyste(e)men is ontvangen. Een Notificatie wordt altijd naar het specifieke Aanleverpunt dat een verzoek heeft verstuurd geadresseerd. Het versturen van de Notificatie wordt hier verder uitgewerkt.

Basisvariant: Notificatie voor aanvraag bij Samenwerkingsverband

In dit geval wordt de Notificatie gebruikt voor het initiëren van een aanvraag bij een Samenwerkingsverband. Het Dossier wordt ook klaar gezet in het Bronsysteem (maar er is geen eerder verzoek nodig), waarna een specifiek Aanleverpunt door de eindgebruiker moet worden gekozen. De Notificatie wordt alleen naar dit Aanleverpunt verstuurd. Het versturen van de Notificatie wordt hier verder uitgewerkt.

Basis scenario

 1. Bronsysteem verstuurt Notificatie Request naar Traffic Center
 2. IF overdrachtsoort is 'overstapdossier'
  1. IF DoelAanleverpunt is actief AND DoelAanleverpunt heeft 'doel' ingesteld op 'OV'
   1. IF SessieID is gezet AND SessieID is bekend bij TC *
    1. Traffic Center registreert het Notificatie Request
    2. Traffic Center geeft url van het Doelaanleverpunt terug
   2. ELSE
    1. Traffic Center geeft foutmelding
   3. ENDIF
  2. ELSE
   1. Traffic Center geeft foutmelding
  3. ENDIF
 1. ELSEIF overdrachtsoort is 'swv-aanvraag'
  1. IF DoelAanleverpunt is actief AND DoelAanleverpunt heeft 'doel' ingesteld op 'PaO'
   1. IF SessieID is leeg **
    1. IF (BRIN van DoelAP == BRIN van BronAP)
     1. Traffic Center genereert Koppelsleutel
     2. Traffic Center geeft Koppelsleutel en url van het Doelaanleverpunt terug
    2. ELSE
     1. Traffic Center geeft foutmelding
    3. ENDIF
   2. ELSE
    1. Traffic Center geeft foutmelding
   3. ENDIF
  2. ELSE
   1. Traffic Center geeft foutmelding
  3. ENDIF
 2. ENDIF
*SessieID ingevuld
Notificatie nav eerder verzoek tot levering Dossier. SessieID wordt vergeleken met binnengekomen Sessie Controle verzoeken. Daarbij worden ook gecontroleerd dat de bron-BRIN/APindex én de doel-BRIN/APindex overeenkomen met het originele verzoek waar het sessieID aan werd toegekend.
**Beide parameters leeg
Verzoek om koppelsleutel (Notificatie tbv Aanvraag naar Samenwerkingsverband )

Uitzonderingen en meldingen

Hieronder worden alternatieve scenario's en de bijbehorende melding opgesomd:
.

Resultaat A/E* Omschrijving Toelichting
AanvragerNietBekend E Het bronsysteem (aanleverpunt dat de notificatie meldt) is niet bekend bij het Traffic Center. De aanvrager is niet gerechtigd om de overstapservice te gebruiken. In het Traffic Center register is de combinatie van bronBrin en bronAanleverpuntIndex niet aanwezig.
AanvragerAanleverpuntNietBekend E Het bronAanleverpuntIndex is niet geregistreerd voor deze aanvrager (bronBrin).
AanvragerNietBeschikbaar E De aanvrager (bronBrin) is niet gerechtigd om de overstapservice te gebruiken.
OngeautoriseerdAanleverpunt E Het OIN van het certificaat komt niet overeen met die van de geregistreerde leverancier. Het bronsysteem (aanleverpunt dat Notificatie meldt) is in het Traffic Center register geregistreerd door een andere leverancier. Het aanleverpunt (bronBrin/bronAanleverpuntIndex) is bekend bij OSO, maar het aanleverpunt staat geregistreerd bij een andere leverancier.
VerstrekkerNietBekend E De verstrekker (het doelsysteem waar de notificatie naartoe verstuurd moet worden) is niet bekend bij het Traffic Center.
VerstrekkerAanleverpuntNietBekend E Het meegegeven aanleverpunt is niet geregistreerd voor deze verstrekker. Het opgegeven Aanleverpunt (DoelBRIN/APindex) van het Doelsysteem is niet bekend. Het opgegeven Aanleverpunt van het Doelsysteem is (nog) niet opgenomen in het Register.
VerstrekkerNietBeschikbaar A De verstrekker is niet gerechtigd om de overstapservice te gebruiken. Het opgegeven Aanleverpunt van het Doelsysteem is (nog) niet gerechtigd om de overstapservice te gebruiken. De Doelschool is bekend in het Register, maar het opgegeven Aanleverpunt is (nog) niet actief. Dit kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden doordat de URL van dit Aanleverpunt niet (goed) is geregistreerd.
SessieIDNietBekend A Het opgegeven SessieID is niet bekend in de log van het Traffic Center. Het SessieID dat de BronSchool opgeeft is niet opgeslagen als geldig SessieID bij het Traffic Center.
OVnotificatieIncorrect A De overdrachtsoort is overstapdossier maar SessieID en/of Aanvraagdatum zijn niet ingevuld. Voor een Notificatie zijn een eerder toegekend SessieID en Aanvraagdatum nodig.
OVnotificatieAPIncorrect A De overdrachtsoort is 'overstapdossier' maar de doelAP is van type 'SWV' Een Notificatie van het overdrachtsoort 'overstapdossier' kan alleen naar AP's van type 'LAS' of 'RP' verstuurd.
OVnotificatieIncorrect A De overdrachtsoort is 'overstapdossier' maar SessieID en/of Aanvraagdatum zijn niet ingevuld. Voor een Notificatie zijn een eerder toegekend SessieID en Aanvraagdatum nodig.
SWVnotificatieAPIncorrect A De overdrachtsoort is 'swv-aanvraag' maar de doelAP is van type 'LAS' Een Notificatie van het overdrachtsoort 'overstapdossier' kan alleen naar AP's van type 'SWV' of 'RP' verstuurd.
SWVnotificatieIncorrect A De overdrachtsoort is 'swv-aanvraag' maar SessieID en/of Aanvraagdatum zijn ingevuld. Een Notificatie van het overdrachtsoort 'overstapdossier' kent geen SessieID of Aanvraagdatum.
SWVnotificatieGeenRelatieMetDoel A De overdrachtsoort is 'swv-aanvraag' maar de BRIN van de DoelAP wijkt af van de BRIN van de BronAP. Een Notificatie van het overdrachtsoort 'overstapdossier' mag alleen naar AP's van dezelfde BRIN (school) verzonden worden.
<Geen response> E Technische fout Het meldende Bronsysteem staakt de verdere Notificatie en geeft de eindgebruiker hierover een foutmelding.

* A: Alternatief, E: Exceptie (fout)