OSO:2017/Uitwisselen PaO berichten

Uit Kennisnet Developers Documentatie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Overstapservice Onderwijs-symbol.png Overstapservice Onderwijs: 2017/Uitwisselen PaO berichten

De gegevensuitwisseling via OSO tussen scholen en samenwerkingsverbanden Passend Onderwijs (SWV's) ondersteunt het proces van aanvragen van regelingen bij een SWV. Hiervoor zijn er in OSO twee twee mechanismen:

  • versturen Dossiers vanuit een LAS naar een RP of SWV.
  • versturen terugkoppeling vanuit RP/SWV naar LAS.

Versturen Dossier tbv Aanvraag

In vergelijking met een 'normale' Dossier overdracht tussen scholen geldt dat er voor OSO twee belangrijke verschillen zijn voor deze overdracht:

  • PGN mag niet toegepast worden
  • initiatief ligt bij verzender (Push ipv Pull)

De 'Notificatie met Zoeksleutel' lost deze twee problemen op . Door het notificatie mechanisme uit te breiden met een alternatieve aanduiding van het dossier, de koppelsleutel, kan het bronsysteem een notificatie sturen naar het doelsysteem, waarna het doelsysteem mbv de koppelsleutel een dossier op kan vragen.
De Koppelsleutel is een random identificatie kenmerk, alleen bekend en geldig voor één specifiek dossier bij twee betrokken systemen. De koppelsleutel is NIET gebaseerd op het PGN of ander persoonskenmerk.

Bij het melden van een Notificatie geeft het TC de KoppelSleutel terug (samen met de url van het SWV/RP AP). Het LAS verstuurt vervolgens de Notificatie met daarin de KoppelSleutel naar het SWV/RP. Het SWV/RP vraagt vervolgens op basis van de KoppelSleutel het Dossier automatisch(!) (zonder tussenkomst van de eindgebruiker) op bij het LAS.

Versturen Terugkoppeling over Aanvraag