OSO:2017/beveiliging/geldigheid

Uit Kennisnet Developers Documentatie
< OSO:2017‎ | beveiliging
Versie door Vankrimpen01 (overleg | bijdragen) op 15 feb 2017 om 09:49 (Nieuwe pagina aangemaakt met '== Geldigheid van de beveiligingseisen == De eisen gelden de gehele periode waarin het bovenliggende PvE geldt. De eisen worden opgesteld in aanloop naar de publica...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Geldigheid van de beveiligingseisen

De eisen gelden de gehele periode waarin het bovenliggende PvE geldt. De eisen worden opgesteld in aanloop naar de publicatie van een nieuw PvE. Normaliter geldig gedurende een geheel schooljaar. De eisen worden tezamen met de rest van het PvE vastgesteld door het Technisch Overleg waarna deze niet meer gewijzigd zullen worden.
]

Er is echter een uitzondering hierop. Deze wordt van kracht als blijkt dat gedurende de periode voorafgaand aan het effectief worden van de eisen dan wel gedurende de looptijd van de eisen er zich nieuwe beveiligingssituaties ontwikkelen die aanpassing vereisen. Deze nieuwe eisen worden voor doorvoering ter vaststelling voorgelegd aan het Technisch Overleg, tenzij er bepaald wordt door de Security Officer van Kennisnet dat deze nieuwe eisen een hoge urgentie vormen. De Security Officer van Kennisnet zal op dat moment een risico analyse doen en bepalen welke aanpassingen er per direct noodzakelijk zijn. Deze worden gecommuniceerd over de Techlijst van OSO. In het daarop volgende Technisch Overleg zullen de maatregelen geevalueerd worden en opnieuw worden vastgesteld dan wel aangepast.