OSO:Hoofdpagina

Uit Kennisnet Developers Documentatie
Versie door Moolenaar01 (overleg | bijdragen) op 23 jun 2015 om 22:43 (Hotlinks)
Ga naar: navigatie, zoeken

Overstapservice Onderwijs-symbol.png Overstapservice Onderwijs: Hoofdpagina

De Overstap Service Onderwijs (OSO) is een dienst die het veilig en betrouwbaar overdragen van digitale overstap dossiers faciliteert. OSO bestaat enerzijds uit een technisch deel, waarbij de centrale component van OSO, het Traffic Center, de toegang regelt van school- en instellings- systemen tot OSO. Het tweede deel is een set afspraken over de inhoud en structuur van de dossiers, de functionaliteit, techniek en beveiliging van de koppelvlakken en de omgang met de gegevens door leveranciers en scholen. Actuele en relevante informatie vindt u op de volgende website: Overstapservice Onderwijs.

De via OSO verstuurde dossiers volgen de afspraken en definities van de EduStandaard OSO gegevensset. De ontwikkeling van de gegevensset is nauw gelinkt met die van OSO, maar staat formeel los van de dienst OSO. De Kennisnet Validatie Service (KVS) maakt formeel geen onderdeel uit van OSO, maar wordt binnen OSO wel toegepast.

In de Overstapservice werken diverse partijen samen om de overdracht van leerlinginformatie tussen [scholen] te optimaliseren. De daadwerkelijke overdracht van dossiers verloopt volgens een viertal use cases die hieronder beschreven worden. Per use case vinden een aantal interacties tussen systemen plaats, die in meer detail in aanroepen en acties worden beschreven. Een belangrijk aandachtspunt van OSO is de beveiliging van de gegevens, de maatregelen die hiervoor voorgeschreven worden, zijn uitgewerkt in beveiliging.

Info.gif Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met oso-support at kennisnet.nl

Use CasesHotlinks

Communicatie

Homepage icon.png Overstap Service Onderwijs site
Rss icon.png Atom Feed wijzigingen OSO wiki