SID:Leveranciers proberen

Uit Kennisnet Developers Documentatie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
The printable version is no longer supported and may have rendering errors. Please update your browser bookmarks and please use the default browser print function instead.

Nummervoorziening-symbol.png Nummervoorziening: Leveranciers proberen

De eerste stap in het aansluitproces is het ontwikkelen en testen van de koppeling (proberen) met behulp van de sandbox-omgeving van de Nummervoorziening.

Dia2.PNGStap 1: Verzoek voor toegang tot de sandbox-omgeving

Toegang tot de sandbox-omgeving kan verkregen worden door dit formulier in te vullen. Indien je al een OSO test-certificaat hebt dan kan je de gegevens hieruit gebruiken voor het invullen van het formulier.

Stap 2: Certificaat maken of hergebruiken

Voor de sandbox-omgeving maken we gebruik van test-certificaten van Kennisnet. Dit zijn dezelfde certificaten als voor de kwalificatieomgeving van OSO. Als de leverancier al beschikt over een OSO test-certificaat, kan dat ook voor toegang tot de sandbox-omgeving van de Nummervoorziening worden gebruikt.

Stap 3: Ontwikkelen en testen van de client software.

Je kan nu de client software ontwikkelen en testen met behulp van de sandbox-omgeving van de Nummervoorziening. Voor het ontwikkelen kan je gebruik maken van de Wsdl en eventueel één van onze referentie implementaties:


Let op: de sandbox-omgeving verschilt op drie punten van de productieomgeving:

  1. Er wordt gebruik gemaakt van self-signed test certificaten (leveranciers kunnen ook aan deze omgeving koppelen met PKI Overheid certificaten, maar de Nummervoorziening valideert dit niet en stuurt een self-signed certificaat in zijn reply)
  2. Het gegenereerde ECK ID is geen ‘echt’ ECK ID maar een pilot variant, te herkennen aan dat het begint met https://id.school/pilot.
  3. De url van de sandbox-omgeving is https://service-s.ketenid.nl/eck/ws/201703/