Standaarden:Edukoppeling/Proefopstelling/Uitvoering

Uit Kennisnet Developers Documentatie
< Standaarden:Edukoppeling‎ | Proefopstelling
Versie door Vankrimpen01 (overleg | bijdragen) op 15 dec 2015 om 14:47 (Nieuwe pagina aangemaakt met '== Opzet == == TC == == Java implementatie == == .Net implementatie == OSOTC-Client .NET is een client/server implementatie in C#.NET dat als voorbeeld dient vo...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Opzet

TC

Java implementatie

.Net implementatie

OSOTC-Client .NET is een client/server implementatie in C#.NET dat als voorbeeld dient voor de communicatie met het OSO (Overstapservice Onderwijs) Traffic Center en de Bron- en Doelsystemen binnen het OSO domein. OSOTC-Client .NET implementeert globaal de volgende functionaliteiten; - Globale communicatie met het Traffic Center (PingRequest, Sessie starten, Sessie afsluiten, Registratie aanleverpunt); - Communicatie met een Bronsysteem vanuit de rol van Doelsysteem (DocumentRequest); - Communicatie met een Doelsysteem vanuit de rol van Bronsysteem (aanleveren van Dossier); - Communicatie met het Traffic Center vanuit de rol als Bronsysteem (SessieControle).


Voor alle bovenstaande functionaliteiten wordt gebruik gemaakt van SOAP Messaging tussen de verschillende actoren. Authenticatie vindt plaats middels OSO-Certificaten die over TLSv1.2 worden uitgewisseld. Aanvullende informatie over OSO kan gevonden worden op de OSO Wiki van Stichting Kennisnet.