WWM:QTI vraagtype matchInteraction

Uit Kennisnet Developers Documentatie
Ga naar: navigatie, zoeken

Wikiwijs Maken-symbol.png Wikiwijs Maken: QTI vraagtype matchInteraction

Wikiwijs kent de combinatievraag. Hierbij is het de bedoeling bij elkaar behorende elementen met elkaar te verbinden door ze naar een passende plaats te slepen.

Twee Wikiwijs vraagtypes

Wikiwijs kent twee sterk op elkaar lijkende vraagtypes die beiden leiden tot hetzelfde NL-QTI-type. De vraagtypes wijken alleen qua layout en mogelijkheden van elkaar af.

  • In het eerste vraagtype (combineer tekst) worden afbeeldingen getoond. De bijbehorende tekst wordt onder de afbeelding gesleept.
  • Bij het tweede vraagtype (combineer) worden twee kolommen getoond. Elementen uit de rechterkolom worden naast het juiste element uit de linkerkolom gesleept. De inhoud van de elementen kan zowel links als rechts van alles zijn: (opgemaakte) tekst, afbeeldingen, geluidsbestanden, embedded video.

Voorbeeld presentatie combineer tekst vraag

combineer tekst vraag met plaatjes

WWM QTI vraag combineertekst.png

Voorbeeld presentatie combineer vraag

combineer vraag met alleen tekst

WWM QTI vraag combineer1.png


combineer vraag met plaatjes

WWM QTI vraag combineer2.png

Indicatie welke elementen sleepbaar zijn

Let op! De elementen waarvan de naam begint met Q zijn elementen die in Wikiwijs op een vaste plek staan. De elementen waarvan de naam begint met A zijn de elementen die in Wikiwijs versleept kunnen worden.

Meer info en voorbeelden

Meer informatie is te vinden in het Wikiwijs arrangement over het inlezen van NL-QTI, in de subsectie Combinatie (matchInteraction)