Edurep:Metaplus

Uit Kennisnet Developers Documentatie
Versie door Muskee01 (overleg | bijdragen) op 13 nov 2013 om 14:03 (copy)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Edurep-symbol.png Edurep: Metaplus

Metaplus is hét platform voor het aanvullen van de metadata van leerobjecten. Met behulp van de zoekfunctie kunt u deze eenvoudig zoeken. U kunt zelf de gegevens van deze leerobjecten aanvullen. Zo helpt u mee aan beter vindbaar leermateriaal en helpt u het onderwijs.

Weergave

Het is mogelijk om in het zoekresultaten overzicht per record een deeplink te maken voor dat record naar de Metaplus applicatie. De deeplink naar Metaplus kan worden gemaakt door middel van:

http://metaplus.kennisnet.nl/metadateerfaciliteit/?page=search&action=detail&recordId=<edurep_record_id>

bijvoorbeeld:

http://metaplus.kennisnet.nl/metadateerfaciliteit/?page=search&action=detail&recordId=Schooltv%3Aoai%3Ateleacnot.nl%3A2870021

Het Edurep record_id wordt teruggegeven in elke record response van Edurep, in /srw:searchRetrieveResponse/srw:records/srw:record/srw:recordIdentifier. Bij een record wat reeds is gemetaplust, is de recordIdentifier geprefixt met "metaplus:".


In de Edurepdemonstrator zijn de Metaplus links reeds geimplementeerd. Records die nog niet zijn gemetaplust hebben een lichtblauw icoontje, en de andere een donkerblauw icoontje (de metaplus: prefix is in dat geval weggehaald).