Hoofdpagina

Uit Kennisnet Developers Documentatie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Hoofdpagina

Het doel van deze wiki is het beschikbaar stellen van documentatie over technische koppelingen met Kennisnet diensten voor ontwikkelaars.

Diensten

Edurep-logo.png Edurep
Edurep is een gratis, centrale voorziening die (digitaal) leermateriaal op internet vindbaar maakt. Hiervoor verzamelt Edurep gegevens over leermateriaal uit een groot aantal collecties. Deze collecties zijn afkomstig van bijvoorbeeld uitgeverijen, onderwijsinstellingen en cultureel-maatschappelijke organisaties. Zij labelen hun leermateriaal met kenmerken (metadata) zoals titel, auteur, onderwijsniveau en sleutelwoorden. Edurep maakt deze kenmerken eenvoudig doorzoekbaar.
Entree Federatie-logo.png Entree Federatie
In de Entree Federatie zijn onderwijsinstellingen en leveranciers van educatieve content verenigd. Via onze dienst kunnen de scholen met één login de leermiddelen van de aangesloten leveranciers bereiken. Terwijl de dienstleveranciers de controle over de toegang tot hun product behouden.
Catalogus Service-logo.png Catalogus Service
De Edurep Catalogus Service verzamelt verschillende bron catalogus services en biedt deze aan als nieuwe catalogus service en via een zoek api.
Overstapservice Onderwijs-logo.png Overstapservice Onderwijs
De Overstap Service Onderwijs (OSO) is een dienst die het veilig en betrouwbaar overdragen van digitale overstap dossiers faciliteert. OSO bestaat enerzijds uit een technisch deel, waarbij de centrale component van OSO, het Traffic Center, regelt de toegang van school- en instellings- systemen tot OSO. Het tweede deel is een set afspraken over de inhoud en structuur van de dossiers, de functionaliteit, techniek en beveiliging van de koppelvlakken en de omgang met de gegevens door leveranciers en scholen.
Nummervoorziening-logo.png Nummervoorziening
De nummervoorziening zorgt ervoor dat betekenisloze identificatienummers uitgewisseld kunnen worden binnen de onderwijsketen, zonder dat er persoonsgegevens van leerlingen gedeeld worden met en tussen partijen in de leermiddelenketen.
Kennisnet Validatie Service-logo.png Kennisnet Validatie Service
De Kennisnet Validatie Service valideert OSO berichten.
Onderwijs Serviceregister-logo.png Onderwijs Serviceregister
De voorziening Onderwijs Serviceregister (OSR) zal de rol van "telefoonboek" voor de onderwijsketen vervullen. In het OSR worden de relatie tussen scholen, leveranciers en diensten vastgelegd. Hiermee zal het OSR een standaardoplossing bieden omtrent routerings- en autorisatievraagstukken.
Eduroam-logo.png eduroam
eduroam is hét internationale netwerk om toegang te krijgen tot vaste en draadloze netwerken (wifi) in het onderwijs. Met eduroam krijgen leerlingen, medewerkers en bezoekers via wifi snel en veilig toegang tot de eigen internetverbinding van de school. Ook krijgen ze als gast toegang tot het internet van aangesloten scholen, bso's, gemeenten, bibliotheken en musea.
Eduterm-logo.png Eduterm
De Eduterm (OBK-API) zorgt ervoor dat applicaties met simpele commando's de logica van de OnderwijsBegrippenKader kunnen bevragen.
Wikiwijs Maken-logo.png Wikiwijs Maken
Wikiwijs Maken is een webdienst voor leerkrachten om zelfstandig of samen met collega's lesmateriaal te maken. Lesmateriaal kan geupload worden en bestaande lesmaterialen kunnen worden gecombineerd tot een nieuw geheel, een arrangement.

Verdieping

Standaarden-logo.png Standaarden
Op deze site worden verschillende standaarden ons domein nader beschreven met implementatie tips en voorbeelden.
Browse-logo.png Browse
Browse de site via de categorien.