OSO:Hoofdpagina

Uit Kennisnet Developers Documentatie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Overstapservice Onderwijs-symbol.png Overstapservice Onderwijs: Hoofdpagina

Programma van Eisen/Ontwerp van OSO'22 Versie 1.0 20220112

De Overstap Service Onderwijs (OSO) is een dienst die het veilig en betrouwbaar overdragen van digitale overstap dossiers faciliteert.
OSO bestaat enerzijds uit een technisch deel, waarbij het centrale component van OSO, het Traffic Center, de toegang regelt van systemen bij scholen tot OSO. Het tweede deel is een set afspraken over de inhoud en structuur van de dossiers, de functionaliteit, techniek en beveiliging van de koppelvlakken en de omgang met de gegevens door leveranciers van systemen en scholen.


Deze website fungeert als "Programma van Eisen" en als "ontwerpspecificatie" voor partijen die willen aansluiten op OSO. De informatie op deze site is daardoor voornamelijk technisch van aard.
Voor scholen en eindgebruikers is actuele en relevante informatie beschikbaar op de volgende website: Overstapservice Onderwijs.


Daarnaast zijn nog drie websites van belang:

  • De via OSO verstuurde dossiers volgen de afspraken en definities van de EduStandaard OSO gegevensset. De ontwikkeling van de gegevensset is nauw gelinkt met die van OSO, maar staat formeel los van de dienst OSO.
  • Het OSO Traffic Center maakt gebruik van het Onderwijs Serviceregister (OSR) voor het controleren van mandaten en het ophalen van endpoints van leveranciers.
  • De Kennisnet Validatie Service (KVS) maakt formeel geen onderdeel uit van OSO, maar wordt binnen OSO wel toegepast.


In de Overstapservice werken leveranciers van schoolsystemen samen om de overdracht van leerlinginformatie tussen scholen in het PO en VO te faciliteren en optimaliseren.
Op deze pagina is een overzicht van aangesloten systemen te vinden.


Info.gif Voor inhoudelijke vragen kunt u bij voorkeur contact opnemen via de OSO techlijst (info@tech.oso-od.nl, lidmaatschap vereist) of via servicedesk@oso-od.nl

OSO specificatie

Wijzigingen in OSO'22

Algemene eisen
Inhoudelijke eisen
Functionele eisen
Beveiligingseisen
Versleuteling BSN
PDF-viewer
Architectuur
Veelgestelde vragen

OSO Wiki 2018 (Archief)

Hotlinks

OSO Test

Externe informatiebronnen

Communicatie

Homepage icon.png Overstap Service Onderwijs site
Rss icon.png Atom Feed wijzigingen OSO wiki