Eduroam:Geteduroam

Uit Kennisnet Developers Documentatie
Versie door Holierhoek01 (overleg | bijdragen) op 10 jun 2021 om 12:32 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'Werking van geteduroam Voor eindgebruikers is geteduroam dé manier om eduroam op je apparaat te configureren op een gemakkelijke, juiste en veilige manier. Deze a...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Eduroam-symbol.png Eduroam: Geteduroam

Werking van geteduroam Voor eindgebruikers is geteduroam dé manier om eduroam op je apparaat te configureren op een gemakkelijke, juiste en veilige manier.

Deze app configureert eduroam-accounts met behulp van per instelling op maat gemaakte profielen. Minder beheerlast dus voor instellingen, gebruikers kunnen zelf eduroam op de juiste manier op hun device zetten.

De geteduroam Apps staan in de Google Play store en Apple App store voor Android en iOS/iPadOS. Voor Windows is er een installer (.exe) en voor macOS kunnen er profielen (.mobileconfig) worden gedownload. Deze worden via een website aangeboden. Linux en ChromeOS opties zijn nog in ontwikkeling.

Gebruikers doorlopen een aantal configuratiestappen en hoeven naast de naam van de organisatie geen verdere kennis te hebben van de specifieke wifi-instellingen