Eduterm:Hoofdpagina

Uit Kennisnet Developers Documentatie
Versie door Muskee01 (overleg | bijdragen) op 11 jul 2018 om 10:16 (→‎Hotlinks: add implementaties)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Eduterm-symbol.png Eduterm: Hoofdpagina

De API (application programming interface) Eduterm is de infrastructurele voorziening van Kennisnet waarmee een gebruiker door middel van een API-key gegevenssets in een nader te bepalen bestandformat kan ontsluiten.

Eduterm is voor leveranciers die in hun applicaties gebruiken willen maken van gestandaardiseerde gegevens. Ben je aangesloten dan zijn de gegevens op verschillende manieren te gebruiken: Bij een update de gegevens downloaden en omzetten zodat de applicatie er gebruik van kan maken

  1. Een Machine-to-Machine-koppeling (M2M) maken en gebruiken;
  2. Eduterm vanuit een applicatie aanroepen en geautomatiseerd het antwoord gebruiken volgens een standaard format.

Voor aansluiting op Eduterm is een API-key nodig. Je kunt direct contact opnemen via de servicedesk of op 0800 321 22 33.

Use Cases

  • Een digitale leeromgeving wil gebruikers in hun profiel de gelegenheid geven om hun onderwijsniveau, waarop ze werken of leren, vast te leggen. Hiervoor gebruikt de leeromgeving de gestandaardiseerde lijst met onderwijsniveaus. Met deze onderwijsniveaus wordt een keuzelijst gemaakt voor gebruikers.
  • Een uitgever metadateert lesmateriaal met leerdoelen uit een curriculum. Hiervoor haalt hij de leerdoelen op uit Eduterm en leest deze automatisch in in zijn auteursomgeving, waar de auteurs de termen gebruiken om te metadateren.
  • Een distributeur wil digitaal leermateriaal ophalen bij een uitgever en doorleveren aan een leeromgeving. Hiervoor worden webservices ingezet, zoals die zijn beschreven in de ECK Distributie en Toegang-standaard. De lijst met foutcodes uit deze standaard wordt automatisch uit Eduterm (M2M) gehaald. Hierdoor is het distributiesysteem altijd actueel.
  • Een docent uit het mbo gebruikt de HKS-browser om door de kwalificatiesstructuur te navigeren en de kwalificatiedossiers te doorzoeken. Hiervoor haalt de browser continu de actuele gegevens uit Eduterm (M2M).

Hotlinks

Communicatie

Kennisnet icon.png Homepage Eduterm