Gebruiker:Muskee01/Metadateerrobot/Inleiding: verschil tussen versies

Uit Kennisnet Developers Documentatie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'Dit is het eerste in hopelijk een serie artikelen over de bouw van een metadateerrobot voor Edurep. Het doel van dit project is het verkennen van mogelijkheden rond...')
 
k (Admin heeft de pagina Gebruiker:Wim.muskee/Metadateerrobot/Inleiding hernoemd naar Gebruiker:Muskee01/Metadateerrobot/Inleiding zonder een doorverwijzing achter te laten: Automatisch hernoemd bij het hernoemen van gebruiker "[[User:Wim.muskee|W...)
 
(geen verschil)

Huidige versie van 3 jul 2018 om 13:29

Dit is het eerste in hopelijk een serie artikelen over de bouw van een metadateerrobot voor Edurep. Het doel van dit project is het verkennen van mogelijkheden rondom automatische metadateerprocessen op basis van de Edurep en OBK datasets. Ik hoor de lezer denken, "maar dat is geen robot". Klopt, maar met een robot in de titel hebben we een coolere projectnaam :)

We, team Edurep, zijn hiermee bezig omdat metadata een belangrijke factor is in het slagen van onze dienstverlening, namelijk de zoeker sneller bij het juiste leermateriaal brengen. Echter, met metadata is het zo, iedereen wil het hebben, maar niemand wil het toevoegen.

In het team bestaan er verschillende gedachten over hoe we dit het beste kunnen realiseren, en waarschijnlijk zal de uiteindelijke oplossing ook bestaan uit een complement van een aantal manieren. We hebben daarom ervoor gekozen om de verkenningen in verschillende manieren van automatisch metadateren parallel uit te voeren, waarbij elk teamlid individeel werkt aan een bepaalde verkenning. We bespreken wekelijks de individuele voortgang in relatie tot het totale concept, waarbij dit gaandeweg duidelijker wordt.

We zijn begonnen met het onderscheiden van vier datasets, en het tekenen van een globaal ontwerp van het totale systeem.

We verwachten dat we relaties uit en tussen de datasets kunnen halen die ons de mogelijkheid geven om nieuwe metadata te voorspellen van een onbekende bron.