KNF:Realm scoping

Uit Kennisnet Developers Documentatie
Versie door Oostmeijer01 (overleg | bijdragen) op 17 okt 2018 om 13:32 (Scoping)
Ga naar: navigatie, zoeken

Entree Federatie-symbol.png Entree Federatie: Realm scoping

Nl.gif Nederlands En.gif English

Sommige Identity Providers worden door meerdere scholen gebruikt, dit zijn met name Elektronische Leeromgevingen. Vaak hebben deze applicaties een eigen WAYF (Where Are You From) scherm waar de gebruiker zijn school moet selecteren. Om te voorkomen dat een gebruiker eerst zijn school op het WAYF scherm van Entree Federatie moet selecteren en vervolgens nogmaals op het WAYF scherm van de Identity Provider kan er gebruik gemaakt worden van BRIN scoping. Dit maakt het mogelijk om het tweede WAYF scherm over te slaan.

BRIN-nummer

De Basisregistratie Instellingen (BRIN) is een register dat door het Nederlandse Ministerie van OCW wordt beheerd. Iedere onderwijsinstelling wordt hierin geïdentificeerd aan de hand een BRIN-nummer, bestaande uit vier alfanumerieke karakters. Het BRIN-nummer kan worden aangevuld met een tweecijferige code die de vestiging (of locatie) aan kan duiden. Deze code van zes karakters wordt het vestigingsnummer genoemd.

Voorbeelden van BRIN nummers zijn:

 • BRIN-nummer: 99ZZ
 • Vestigingsnummer: 99ZZ01

Scoping

Scoping is een onderdeel van de SAML 2.0 specificatie. BRIN scoping is dan ook alleen beschikbaar voor Identity Providers met een koppeling op basis van het SAML 2.0 protocol.

Info.gif Scoping biedt een Service Provider de mogelijkheid om een Identity Provider in een AuthnRequest mee te geven aan een proxy Identity Provider. Hiermee geeft de Service Provider bij de proxy Identity Provider aan dat alleen de Identity Provider in het scoping element gebruikt mag worden.

In het geval van BRIN scoping wordt dus een BRIN nummer in het scoping element van een AuthnRequest meegegeven aan de proxy Identity Provider (ELO).


<AuthnRequest> 
  ... 
  <Scoping> 
   <IDPList> 
     <IDPEntry ProviderID="99ZZ" /> 
   </IDPList> 
   <RequesterID>https://referentie-s.entree.kennisnet.nl/sp</RequesterID> 
  </Scoping> 
</AuthnRequest>