OBK:Releases/2014-06-05

Uit Kennisnet Developers Documentatie
< OBK:Releases
Versie door Muskee01 (overleg | bijdragen) op 11 jun 2014 om 14:25 (move)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

OnderwijsBegrippenKader-symbol.png OnderwijsBegrippenKader: Releases/2014-06-05

Warn.gif Het Onderwijsbegrippenkader gaat in de huidige vorm verdwijnen. Bekijk deze site voor meer toelichting: https://www.kennisnet.nl/onderwijsbegrippenkader

op 5 juni 2014 is er een nieuwe release van het OBK uitgevoerd.

Dit betekent dat de volgende wijzigingen beschikbaar zijn in het OBK (en dus via de OBK begrippenbrowser en de PURL-resolver en API):

  1. Kernprogramma Engels voor bovenbouw vmbo en hv is toegevoegd (d.w.z. subkernen, vakinhouden en eindtermen toegevoegd aan de vakkernen)
  2. Tussendoelen toegevoegd van de vakken Aardrijkskunde voor vmbo bl onderbouw (ontbrak)
  3. Vakkernen, subkernen, vakinhouden en tussendoelen van alle MVT (DU, FR en SP) hebben nu eigen unieke identifiers (voorheen waren de identifiers van gelijknamige begrippen voor deze talen gelijk aan EN)
  4. Alle tussendoelen van de vakken Aardrijkskunde, Nederlands en Wiskunde (voor vmbo en hv onderbouw), zijn nu ook gekoppeld aan betreffende vakinhoud (naast subkern, vakkern en vak)
  5. Enkele tussendoelen met een lang label voor Wiskunde (voor vmbo en hv onderbouw) zijn ingekort of gesplitst in meerdere doelen.


Verder zijn een aantal kleinere verbeteringen doorgevoerd. Dit betreft de weglating van lidwoorden in labels, herstel van taal-, kopieer-&-plak en typefouten.

Door deze toevoegen en verbeteringen zijn voor het eerst SLO kernprogramma's voor de bovenbouw (Engels voor vmbo en havo/vwo bovenbouw) beschikbaar via het OBK. Door de toevoeging van deze kernprogramma's is voor het vak Engels de gehele doorlopende leerlijn binnen PO en VO (voor po-vmbo en po-h/v) beschikbaar in het OBK.