OSO:2022/Versturen Notificatie: verschil tussen versies

Uit Kennisnet Developers Documentatie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{|class="wikitable" ! style="text-align:left;"| Actor(s) ! style="text-align:left;"| Goal(s) |- | Bronsysteem | Versturen Notificatie naar Doelsysteem. |- | Doelsys...')
 
 
Regel 11: Regel 11:
   
 
==Basisvariant: Notificatie na ontvangst DocumentRequest==
 
==Basisvariant: Notificatie na ontvangst DocumentRequest==
Na een eerder verzoek tot levering wordt na het klaarzetten van een Dossier een Notificatie verstuurd naar Doelsystemen die een verzoek tot levering hebben verstuurd. Voorafgaand wordt eerst een [[OSO:2018/Initiëren_notificatie|Noficatie Melding]] naar het Traffic Center gestuurd. Deze variant wordt [[OSO:2018/Versturen_Notificatie/overstap|hier]] verder uitgewerkt.
+
Na een eerder verzoek tot levering wordt na het klaarzetten van een Dossier een Notificatie verstuurd naar Doelsystemen die een verzoek tot levering hebben verstuurd. Voorafgaand wordt eerst een [[OSO:2022/Initiëren_notificatie|Noficatie Melding]] naar het Traffic Center gestuurd. Deze variant wordt [[OSO:2022/Versturen_Notificatie/overstap|hier]] verder uitgewerkt.
   
 
== Basisvariant: Notificatie voor aanvraag bij SWV==
 
== Basisvariant: Notificatie voor aanvraag bij SWV==
Voor het initiëren van een uitwisseling tbv een aanvraag bij een SWV wordt een Notificatie met Koppelsleutel verstuurd naar het Doelsyteem. Voorafgaand wordt eerst een [[OSO:2018/Initiëren_notificatie|Notificatie Melding]] gestuurd. Deze variant wordt [[OSO:2018/Versturen_Notificatie/aanvraag|hier]] verder uitgewerkt.
+
Voor het initiëren van een uitwisseling tbv een aanvraag bij een SWV wordt een Notificatie met Koppelsleutel verstuurd naar het Doelsyteem. Voorafgaand wordt eerst een [[OSO:2022/Initiëren_notificatie|Notificatie Melding]] gestuurd. Deze variant wordt [[OSO:2022/Versturen_Notificatie/aanvraag|hier]] verder uitgewerkt.
   
 
==Basisscenario==
 
==Basisscenario==
Regel 32: Regel 32:
   
 
<sup>*</sup>Deze bevestiging is impliciet op basis van correct ontvangen van bericht<br />
 
<sup>*</sup>Deze bevestiging is impliciet op basis van correct ontvangen van bericht<br />
<sup>**</sup>Het doelsysteem toont de informatie uit de notificatie aan de eindgebruiker. De eindgebruiker kan een [[OSO:2018/Uitwisselen_PaO_berichten#Versturen_Dossier_tbv_Aanvraag|dossier opvraag sessie]] starten.<br /> ''NB: De in de Notificatie meegestuurde SessieID kan/mag NIET gebruikt worden voor het (opnieuw) opvragen van het dossier(!).''<br />
+
<sup>**</sup>Het doelsysteem toont de informatie uit de notificatie aan de eindgebruiker. De eindgebruiker kan een [[OSO:2022/Uitwisselen_PaO_berichten#Versturen_Dossier_tbv_Aanvraag|dossier opvraag sessie]] starten.<br /> ''NB: De in de Notificatie meegestuurde SessieID kan/mag NIET gebruikt worden voor het (opnieuw) opvragen van het dossier(!).''<br />
 
<sup>***</sup> Het bronsysteem doet één poging per notificatie om deze te versturen na het doelsysteem; er volgen geen nieuwe pogingen wanneer de aflevering faalt. Het bronsysteem toont haar eindgebruiker informatie over het wel of niet succesvol versturen van de notificatie.
 
<sup>***</sup> Het bronsysteem doet één poging per notificatie om deze te versturen na het doelsysteem; er volgen geen nieuwe pogingen wanneer de aflevering faalt. Het bronsysteem toont haar eindgebruiker informatie over het wel of niet succesvol versturen van de notificatie.
   

Huidige versie van 10 feb 2022 om 15:39

Actor(s) Goal(s)
Bronsysteem Versturen Notificatie naar Doelsysteem.
Doelsysteem Ontvangen Notificatie van Bronsysteem.

Basisvariant: Notificatie na ontvangst DocumentRequest

Na een eerder verzoek tot levering wordt na het klaarzetten van een Dossier een Notificatie verstuurd naar Doelsystemen die een verzoek tot levering hebben verstuurd. Voorafgaand wordt eerst een Noficatie Melding naar het Traffic Center gestuurd. Deze variant wordt hier verder uitgewerkt.

Basisvariant: Notificatie voor aanvraag bij SWV

Voor het initiëren van een uitwisseling tbv een aanvraag bij een SWV wordt een Notificatie met Koppelsleutel verstuurd naar het Doelsyteem. Voorafgaand wordt eerst een Notificatie Melding gestuurd. Deze variant wordt hier verder uitgewerkt.

Basisscenario

 1. Bronsysteem verstuurt Notificatie naar Doelsysteem
 2. Als Doelsysteem Notificatietype ondersteunt AND Doelsysteem kent Koppelsleutel
  1. Doelsysteem stuurt bevestiging ontvangst Notificatie aan BronSysteem*
  2. Doelsysteem toont Notificatie gegevens aan Eindgebruiker (Doelsysteem)**
  3. IF Bronsysteem heeft bevestiging ontvangen
   1. BronSysteem toont bevestiging aan Eindgebruiker (Bronsysteem)
  4. ELSE
   1. BronSysteem toont melding aan Eindgebruiker (Bronsysteem)***
  5. ENDIF
 3. ELSE
  1. Doelsysteem stuurt foutcode naar Bronsysteem
  2. Bronsysteem toon foutmelding aan Eindgebruiker (Bronsysteem)
 4. ENDIF

*Deze bevestiging is impliciet op basis van correct ontvangen van bericht
**Het doelsysteem toont de informatie uit de notificatie aan de eindgebruiker. De eindgebruiker kan een dossier opvraag sessie starten.
NB: De in de Notificatie meegestuurde SessieID kan/mag NIET gebruikt worden voor het (opnieuw) opvragen van het dossier(!).
*** Het bronsysteem doet één poging per notificatie om deze te versturen na het doelsysteem; er volgen geen nieuwe pogingen wanneer de aflevering faalt. Het bronsysteem toont haar eindgebruiker informatie over het wel of niet succesvol versturen van de notificatie.

Uitzonderingen en meldingen

Resultaat A/E* Omschrijving Toelichting
NotificatieOntvangen Response door het Doelsysteem De Notificatie wordt ontvangen door het Doelsysteem. In het Doelsysteem wordt op basis van de ZoekSleutel in de Notificatie een Dossier opgevraagd bij het BronSysteem.
NietOndersteund Het Doelsysteem ondersteunt dit type OSO uitwisseling niet. Het Doelsysteem geeft aan dat een Notificatie van overdrachtsoort 'swv-aanvraag' is ontvangen, maar dat dit systeem deze functionaliteit niet ondersteund. Er vindt geen verdere verwerking plaats.
<Geen response> E Technische fout Het meldende Bronsysteem staakt de verdere Notificatie en geeft de eindgebruiker hierover een foutmelding.

* A: Alternatief, E: Exceptie (fout)