OSO:2022/Verwerken openstaande verzoeken

Uit Kennisnet Developers Documentatie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Overstapservice Onderwijs-symbol.png Overstapservice Onderwijs: 2022/Verwerken openstaande verzoeken

Context

Een bronsysteem toont binnengekomen valide verzoeken tot het leveren van een dossier aan de eindgebruiker. Deze moet op basis van de getoonde informatie kunnen besluiten tot het gereedmaken van het dossier en het klaarzetten daarvan voor de doelschool. Voor verzoeken waarbij het Bronsysteem het Dossier niet kon leveren omdat het Dossier niet in de juiste versie van de Dossierstandaard is opgemaakt, moet dit expliciet worden aangegeven in dit overzicht.

Het verwerken van openstaande verzoeken is een use case die zich buiten de scope van OSO plaats vindt. Het PvE specificeert niet hoe een Bronsysteem dit scenario moet ondersteunen, wel worden er e randvoorwaarden en eisen gesteld om het uitwisselproces binnen Scholen zo goed mogelijk te ondersteunen.

NB: Dit scenario geldt niet voor de PaO uitwisseling.

Randvoorwaarden en eisen

Bronsystemen slaan binnenkomende verzoeken tot het leveren van een dossier op. Deze verzoeken moeten door eindgebruikers inzichtelijk zijn, waarbij in ieder geval de overdrachtsverzoeken die voldoen aan onderstaande eisen getoond moeten worden:

  • valide zijn (Sessievalidatie tegen het TC blijkt correct)
  • het betreffende Dossier is bekend (BSN komt voor in het bronsysteem)


De informatie die getoond wordt van een dergelijk verzoek moet voldoende zijn om een eindgebruiker in staat te stellen het gevraagde dossier (wanneer de eindgebruiker dit besluit) gereed te maken voor overdracht. De minimale informatie die daarvoor getoond moet worden is:

  • pgn (bsn of onderwijsnummer) van de leerling
  • BRIN van aanvragende school
  • RouteringsKenmerk van de aanvragende school
  • datum/tijdstip binnenkomst van aanvraag
  • Indien van toepassing: Aangegeven dat het Dossier niet de correcte versie heeft van de Dossierstandaard.