OSO:Rollen en partijen

Uit Kennisnet Developers Documentatie
Versie door Vankrimpen01 (overleg | bijdragen) op 18 dec 2014 om 10:03 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'In de figuur worden de stappen in het OSO berichtenverkeer weergegeven die worden afgelopen bij het aanvragen, versturen en ontvangen van een overstapdossier. Be...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Overstapservice Onderwijs-symbol.png Overstapservice Onderwijs: Rollen en partijen

In de figuur worden de stappen in het OSO berichtenverkeer weergegeven die worden afgelopen bij het aanvragen, versturen en ontvangen van een overstapdossier.

OSO proces.png

De verzendende school is verantwoordelijk voor het afwegen welke gegevens er al dan niet verstrekt moeten worden aan de aanvragende partij. Het bronsysteem dient deze keuze te kunnen ondersteunen. De overstapservice faciliteert alleen het beveiligd transport van deze gegevens.

  1. De verzendende school dient voorafgaand aan verzending te controleren of ouders inzage hebben gehad in of toestemming hebben gegeven voor het verzenden van het dossier. (Uitwisselingen binnen dezelfde instelling zijn toegestaan zonder deze inzage.) Wanneer in het dossier niet is aangegeven dat dit is ingezien door de ouders, mag er niet tot levering worden overgegaan.
  2. Een tweede check die OSO vereist, is het instellen door de eindgebruiker van de ontvangende partij door de verzendende school. Alleen wanneer het BRIN van de aanvragende school overeenkomt met deze waarde, mag het bronsysteem het dossier leveren.