OSR:Veelgestelde vragen

Uit Kennisnet Developers Documentatie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Onderwijs Serviceregister-symbol.png Onderwijs Serviceregister: Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u de meest gestelde vragen over het Onderwijs Serviceregister (OSR).

Algemene vragen

Wat is de algemene procedure om OSR calls te mogen doen?
Het OSR is een open register. Elke leveranciers die voldoet aan de beveiligingseisen kan rond specifieke services mandaten of endpoints opvragen in het OSR. Voor het toevoegen van Endpoints dient een leverancier te worden gekwalificeerd.

Technische vragen

Welk type certificaat heb ik nodig om de diverse omgevingen van OSR te gebruiken?
Voor de Sandbox-omgeving moet u een self-signed certificaat gebruiken, voor Kwalificatie en Productie een PKIoverheid-certificaat.
Hoe ontvang ik een API key? En hoe gebruik ik de API key?
Als leverancier ontvangt u uw API key via de implementatiespecialist van Kennisnet.

De API key wordt in de header bij sommige POST/PUT requests voor het toevoegen en updaten van endpoints meegegeven. Meer informatie over het gebruik hiervan staat vermeld in de API documentatie (link op de hoofdpagina).


Waar vind ik mijn testschool voor OSR?
De testscholen voor OSR zijn hetzelfde als die voor OSO (en VVA - VO-Koppelpunt). Het overzicht vindt u onder Hot links op de hoofdpagina van de OSR Wiki.


Welke mandaten heb ik nodig om te kunnen ontwikkelen op de Sandbox en voor de kwalificatietesten op de Qualification-omgeving?
De implementatiespecialist van Kennisnet mandateert u als leverancier voor de specifieke diensten op deze omgevingen. U kunt dit aanvragen.


Hoe kan ik via de API huidige en toekomstige endpoints opvragen?
Bij het opvragen van endpoints is het optioneel mogelijk om de parameter reference_date mee te geven. Indien u hier geen gebruik van maakt wordt er resultaat teruggegeven op basis van de huidige situatie. Geeft u wel een reference_date mee, dan kunt u gegevens over een datum in het verleden of de toekomst opvragen.


We krijgen 204 (geen inhoud) voor OSR mandate request. Waar kan dit aan liggen?
In dit geval stuurt u mogelijk een vereiste API key niet mee.