OSR:Hoofdpagina: verschil tussen versies

Uit Kennisnet Developers Documentatie
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 1: Regel 1:
 
__NOTOC__
 
__NOTOC__
  +
De voorziening Onderwijs Serviceregister (OSR) zal de rol van “telefoonboek” voor de onderwijsketen vervullen. In het OSR worden de relatie tussen scholen, leveranciers en diensten vastgelegd. Hiermee zal het OSR een standaardoplossing bieden omtrent routerings- en autorisatievraagstukken. Het register kan door iedereen met een PKI-overheidscertificaat worden geraadpleegd.   
=Programma van Eisen/Ontwerp van OSO'18 Versie 1.0 20180404=
 
  +
 
De Overstap Service Onderwijs (OSO) is een dienst die het veilig en betrouwbaar overdragen van digitale overstap dossiers faciliteert. OSO bestaat enerzijds uit een technisch deel, waarbij de centrale component van OSO, het Traffic Center, de toegang regelt van schoolsystemen tot OSO. Het tweede deel is een set afspraken over de inhoud en structuur van de dossiers, de functionaliteit, techniek en beveiliging van de koppelvlakken en de omgang met de gegevens door leveranciers en scholen.
 
  +
De volgende services worden door het OSR aangeboden: 
 
Deze website fungeert als "Programma van Eisen" en als "ontwerpspecificatie" voor partijen die willen aansluiten op OSO. De informatie op deze site is daardoor voornamelijk technisch van aard. Voor scholen en eindgebruikers is actuele en relevante informatie beschikbaar op de volgende website: [http://www.overstapserviceonderwijs.nl/ Overstapservice Onderwijs]. Daarnaast zijn nog twee websites van belang:
 
*De via OSO verstuurde dossiers volgen de afspraken en definities van de [https://www.edustandaard.nl/standaarden/afspraken/afspraak/oso-gegevensset/ EduStandaard OSO gegevensset]. De ontwikkeling van de gegevensset is nauw gelinkt met die van OSO, maar staat formeel los van de dienst OSO.
 
*De [[KVS:Hoofdpagina|Kennisnet Validatie Service (KVS)]] maakt formeel geen onderdeel uit van OSO, maar wordt binnen OSO wel toegepast.
 
 
 
In de Overstapservice werken leveranciers van schoolsystemen samen om de overdracht van leerlinginformatie tussen scholen in het PO en VO te faciliteren en optimaliseren.
 
* Op deze pagina is een overzicht van aangesloten scholen te vinden: [http://www.overstapserviceonderwijs.nl/gebruik-oso/overzicht-scholen-met-oso/]
 
*Op deze [[https://www.overstapserviceonderwijs.nl/overzicht-aangesloten-administratiesystemen/ pagina]] is een overzicht van aangesloten systemen te vinden.
 
 
 
{{Info|Voor inhoudelijke vragen kunt u bij voorkeur contact opnemen via de OSO techlijst ([mailto:info@tech.oso-od.nl info@tech.oso-od.nl]] lidmaatschap vereist) of via [mailto:servicedesk@oso-od.nl servicedesk@oso-od.nl]}}
 
{{Info|Voor inhoudelijke vragen kunt u bij voorkeur contact opnemen via de OSO techlijst ([mailto:info@tech.oso-od.nl info@tech.oso-od.nl]] lidmaatschap vereist) of via [mailto:servicedesk@oso-od.nl servicedesk@oso-od.nl]}}
   

Versie van 30 jan 2019 om 11:57

De voorziening Onderwijs Serviceregister (OSR) zal de rol van “telefoonboek” voor de onderwijsketen vervullen. In het OSR worden de relatie tussen scholen, leveranciers en diensten vastgelegd. Hiermee zal het OSR een standaardoplossing bieden omtrent routerings- en autorisatievraagstukken. Het register kan door iedereen met een PKI-overheidscertificaat worden geraadpleegd.      De volgende services worden door het OSR aangeboden: 

Info.gif Voor inhoudelijke vragen kunt u bij voorkeur contact opnemen via de OSO techlijst (info@tech.oso-od.nl] lidmaatschap vereist) of via servicedesk@oso-od.nl

OSO specificatie

Wijzigingen in OSO'18


Algemene eisen
Inhoudelijke eisen
Functionele eisen
Beveiligingseisen

PDF-viewer
Architectuur
Veelgestelde vragen

Hotlinks

OSO'18 Test

Externe informatiebronnen

Communicatie

Homepage icon.png Overstap Service Onderwijs site
Rss icon.png Atom Feed wijzigingen OSO wiki