SID:Leveranciers kwalificeren

Uit Kennisnet Developers Documentatie
Versie door Tedjakusuma01 (overleg | bijdragen) op 7 sep 2017 om 16:55 (Versie 7617 van Vincent.tedjakusuma (overleg) ongedaan gemaakt)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Nummervoorziening-symbol.png Nummervoorziening: Leveranciers kwalificeren

Kwalificeren
  1. De leverancier heeft een PKI Overheid certificaat, of vraagt er een aan.
  2. De leverancier verzoekt toegang tot de productieomgeving van de Nummervoorziening.
  3. De leverancier krijgt toegang tot de kwalificatieomgeving.
  4. De leverancier en Kennisnet doorlopen het kwalificatieproces met succes.
  5. De leverancier is akkoord met de gebruiksvoorwaarden van de Nummervoorziening.
  6. De leverancier krijgt toegang tot de productieomgeving.

PKI Overheid certificaat

Voor koppelingen met de Nummervoorziening maken we gebruik van Edukoppeling, dit is een variant van Digikoppeling specifiek voor de onderwijssector. De aanvragen voor het certificaat verlopen helemaal volgens de Digikoppeling standaard, zie hiervoor https://www.logius.nl/ondersteuning/digikoppeling/ met name Fase 2: Inrichten.

Kwalificatie omgeving

Om toegang te krijgen tot de productie omgeving moet de leverancier zich kwalificeren, dit gebeurt op de kwalificatieomgeving. Deze omgeving verschilt op 2 punten van de productieomgeving:

  • Het gegenereerde ECK ID is geen ‘echt’ ECK ID maar een pilot variant, te herkennen aan dat het begint met https://id.school/pilot.
  • De url van de service op de kwalificatieomgeving is https://service-q.ketenid.nl/eck/ws/201703/
Info.gif Een verzoek voor toegang tot de productie omgeving kunt u doen door dit formulier in te vullen.

Een deel van de gegevens uit dit formulier zijn identiek aan de waarden uit het PKI Overheid certificaat. Het kan zijn dat deze verschillen van de gegevens voor de Sandbox omgeving en het (zelf aangemaakte) test-certificaat, ga dus goed na of alles klopt! Dit geldt met nadruk voor het OIN.

Kwalificatieproces

De kwalificatie bestaat uit twee onderdelen: een technische test waarin de goede werking van de koppeling moet worden aangetoond, en een controle op de verdere verwerking van het ECK ID in de systemen van de leverancier.

De technische test wordt uitgevoerd vanaf het systeem van de leverancier, en verloopt zoveel mogelijk geautomatiseerd. In deze test wordt aandacht besteed aan het op de juiste manier verwerken van PGNs en identifiers van docenten, inclusief de hashing, en aan het op de juiste manier omgaan met foutmeldingen vanuit de Nummervoorziening.

In de controle op de verdere verwerking worden de punten die met (A) gemarkeerd zijn in de Principes en processen geverifieerd. De leverancier toont hierbij aan dat zijn implementatie conformeert aan het voorschrift.

Gebruiksvoorwaarden Nummervoorziening

Warn.gif Deze procedure is nog niet definitief vastgesteld

Indien de gebruiksvoorwaarden zijn ondertekend en het kwalificatieproces met succes is doorlopen, wordt de leverancier geautoriseerd voor gebruik van de productieomgeving.