SID:Leveranciers proberen: verschil tussen versies

Uit Kennisnet Developers Documentatie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Regel 9: Regel 9:
   
 
== Stap 2: Verzoek voor toegang tot de sandbox-omgeving ==
 
== Stap 2: Verzoek voor toegang tot de sandbox-omgeving ==
Toegang tot de sandbox-omgeving kan verkregen worden door dit [https://docs.google.com/forms/d/15A0I9mQMXwJ7bn7wOnInX6lX5YC6EHENMCxjx-ek7qk/viewform formulier] in te vullen. Indien je al een OSO test-certificaat hebt dan kan je de gegevens hieruit gebruiken voor het invullen van het formulier.
+
Toegang tot de sandbox-omgeving kan verkregen worden door dit [https://www.kennisnet.nl/nummervoorziening/aanmelden/aanmeldformulier/ formulier] in te vullen. Indien je al een OSO test-certificaat hebt dan kan je de gegevens hieruit gebruiken voor het invullen van het formulier.
   
 
== Stap 3: Ontwikkelen en testen van de client software. ==
 
== Stap 3: Ontwikkelen en testen van de client software. ==

Versie van 3 jul 2017 10:07

De eerste stap in het aansluitproces is het ontwikkelen en testen van de koppeling (proberen) met behulp van de sandbox-omgeving van de Nummervoorziening.

Dia2.PNGStap 1: Certificaat maken of hergebruiken

Voor de sandbox-omgeving maken we gebruik van test-certificaten van Kennisnet. Dit zijn dezelfde certificaten als voor de kwalificatieomgeving van OSO. Als de leverancier al beschikt over een OSO test-certificaat, kan dat ook voor toegang tot de sandbox-omgeving van de Nummervoorziening worden gebruikt.

Stap 2: Verzoek voor toegang tot de sandbox-omgeving

Toegang tot de sandbox-omgeving kan verkregen worden door dit formulier in te vullen. Indien je al een OSO test-certificaat hebt dan kan je de gegevens hieruit gebruiken voor het invullen van het formulier.

Stap 3: Ontwikkelen en testen van de client software.

Je kan nu de client software ontwikkelen en testen met behulp van de sandbox-omgeving van de Nummervoorziening. Voor het ontwikkelen kan je gebruik maken van de Wsdl en eventueel één van onze referentie implementaties:


Let op: de sandbox-omgeving verschilt op drie punten van de productieomgeving:

  1. Er wordt gebruik gemaakt van self-signed test certificaten (leveranciers kunnen ook aan deze omgeving koppelen met PKI Overheid certificaten, maar de Nummervoorziening valideert dit niet en stuurt een self-signed certificaat in zijn reply)
  2. Het gegenereerde ECK ID is geen ‘echt’ ECK ID maar een pilot variant, te herkennen aan dat het begint met https://id.school/pilot.
  3. De url van de sandbox-omgeving is https://service-s.id.school/eck/ws/201703/