SID:Leveranciers proberen

Uit Kennisnet Developers Documentatie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Nummervoorziening-symbol.png Nummervoorziening: Leveranciers proberen

De eerste stap in het aansluitproces is het ontwikkelen en testen van de koppeling (proberen) met behulp van de sandbox-omgeving van de Nummervoorziening.

Dia2.PNGStap 1: Verzoek voor toegang tot de sandbox-omgeving

Toegang tot de sandbox-omgeving kan verkregen worden door dit [1] in te vullen. Indien je al een OSO test-certificaat hebt dan kan je de gegevens hieruit gebruiken voor het invullen van het formulier.

Stap 2: Certificaat maken of hergebruiken

Voor de sandbox-omgeving maken we gebruik van test-certificaten van Kennisnet. Dit zijn dezelfde certificaten als voor de test-omgeving van OSO. Als de leverancier al beschikt over een OSO test-certificaat, kan dat ook voor toegang tot de sandbox-omgeving van de Nummervoorziening worden gebruikt.

Stap 3: Ontwikkelen en testen van de client software.

Je kan nu de client software ontwikkelen en testen met behulp van de sandbox-omgeving van de Nummervoorziening. Voor het ontwikkelen kan je gebruik maken van de Wsdl en eventueel één van onze referentie implementaties:


Let op: de sandbox-omgeving verschilt op drie punten van de productieomgeving:

  1. Er wordt gebruik gemaakt van self-signed test certificaten (leveranciers kunnen ook aan deze omgeving koppelen met PKI Overheid certificaten, maar de Nummervoorziening valideert dit niet en stuurt een self-signed certificaat in zijn reply)
  2. Het gegenereerde ECK iD is geen ‘echt’ ECK iD maar een pilot variant, te herkennen aan dat het begint met https://ketenid.nl/pilot.
  3. De url van de sandbox-omgeving is https://service-s.ketenid.nl/eck/ws/201703/