WWM:Wikiwijs arrangement zoeken

Uit Kennisnet Developers Documentatie
Versie door Bruring01 (overleg | bijdragen) op 29 jul 2015 om 11:33 (Zoeken vanuit Edurep)
Ga naar: navigatie, zoeken

Wikiwijs Maken-symbol.png Wikiwijs Maken: Wikiwijs arrangement zoeken


Achtergrond: metadata stroom

Metadata uit Wikiwijs Maken

Arrangementen uit Wikiwijs Maken zijn vindbaar omdat de metadata ervan wordt gedeeld via het Edurep platform. In het diagram hiernaast staat de stroom van metadata geschetst.

In Wikiwijs Maken vullen auteurs van arrangementen metadata in om het materiaal vindbaar te maken. Daarnaast kunnen ze ook detail metadata invoeren, dit detailniveau betreft dan aparte metadata voor iedere sectie en toets in een arrangement. Deze metadata komt dan vervolgens alleen terug in een IMS Content Package.

Zoeken vanuit Edurep

Als je vanuit je systeem automatisch wil zoeken op Wikiwijs arrangementen, die je vervolgens in je eigen systeem wilt importeren, dan kan je dat doen door een query te stellen tegen de Edurep API. Arrangementen zijn beschikbaar in het open formaat IMS Content Package. Om specifiek te zoeken in Edurep naar IMS Content Packages kan je de volgende Edurep zoekopdracht gebruiken. Deze query geeft de eerste 10 records die hieraan voldoen (in de Edurep interface specificatie wordt uitgelegd hoe je meer resultaten krijgt):

Edurep: query=lom.relation.resource.description="application/x-imscp+zip"

Deze query zoekt specifiek op materiaal in Edurep dat ook beschikbaar is als IMS Content packages. Op dit moment betreft dit alleen maar Wikiwijs Arrangementen. Natuurlijk kan de query worden uitgebreid met het zoeken op een bepaalde uitgever (bv. VO-Content), leerniveau en vak. Hiervoor verwijzen we weer naar de Edurep Developers Wiki voor meer details hierover. In het bijzonder de sectie over het opvragen van metadata uit Edurep.

Het resultaat van deze query is een verzameling van zogenaamde LOM records. De link naar de IMS Content Package staat vervolgens in het relation veld van elk record.