WWM:Wikiwijs arrangement zoeken

Uit Kennisnet Developers Documentatie
Ga naar: navigatie, zoeken

Wikiwijs Maken-symbol.png Wikiwijs Maken: Wikiwijs arrangement zoeken


Achtergrond: metadata stroom

Metadata uit Wikiwijs Maken

Arrangementen uit Wikiwijs Maken zijn vindbaar omdat de metadata ervan wordt gedeeld via het Edurep platform. In het diagram hiernaast staat de stroom van metadata geschetst.

In Wikiwijs Maken vullen auteurs van arrangementen metadata in om het materiaal vindbaar te maken. Daarnaast kunnen ze ook detail metadata invoeren, dit detailniveau betreft dan aparte metadata voor iedere sectie en toets in een arrangement. Deze metadata komt dan vervolgens alleen terug in een IMS Content Package.

Zoeken vanuit Edurep

Als je vanuit je systeem automatisch wil zoeken naar Wikiwijs arrangementen, die je vervolgens in je eigen systeem wilt importeren, dan kan je dat doen door een query te stellen tegen de Edurep API.

Edurep: query=about.repository=wikiwijsmaken

Het resultaat van deze query is een verzameling van zogenaamde LOM records. Deze voorbeeld query geeft de eerste 10 LOM records uit Wikiwijs Maken. In de Edurep interface specificatie wordt uitgelegd hoe je meer resultaten terugkrijgt. Natuurlijk kan de query worden uitgebreid met het zoeken op een bepaalde uitgever (bv. VO-Content), leerniveau en/of vak. Hiervoor verwijzen we weer naar de Edurep Developers Wiki voor meer details, in het bijzonder naar de sectie over het opvragen van metadata uit Edurep.

Arrangementen zijn beschikbaar in het open formaat IMS Content Package. De link naar de IMS Content Package versie van een arrangement staat vermeld in het relation veld in elk record. Om specifiek te zoeken in Edurep naar IMS Content Packages kan je de volgende Edurep zoekopdracht gebruiken:

Edurep: query=lom.relation.resource.description="application/x-imscp+zip"

Op dit moment betreft dit alleen maar Wikiwijs Arrangementen. Toch raden we aan te zoeken op de repository "wikiwijsmaken" om zeker te weten dat het om Wikiwijs arrangementen betreft en dat de opbouw en data in de pakketten conform de informatie in deze wiki is.