Standaarden:NL LOM/lom.general.aggregationlevel

Uit Kennisnet Developers Documentatie
Ga naar: navigatie, zoeken

Standaarden: NL LOM/lom.general.aggregationlevel

Bullet book.png Specificatie Nl.gif (leidend)

Dit veld zegt iets over de didactische inzetbaarheid van het materiaal en is onderverdeeld in 4 niveau's. Het laagste niveau kan in vrijwel alle educatieve contexten worden gebruikt, terwijl het hoogste niveau bedoeld is voor een vrij specifieke context.

Info.gif Op het Edustandaard Metadata forum is momenteel een discussie gaande over dit onderwerp.

1

Afbeeldingen of geluidsfragmenten, bijvoorbeeld materiaal uit de collecties van Nationaal Archief Beeldbank en Rijksmuseum.

2

Artikelen of filmpjes die een bepaalde inhoud behandelen maar niet specifiek gemaakt zijn met een bepaald lesdoel voor ogen. Bijvoorbeeld materiaal van Kennislink of Wikipedia.

3

Het kenmerk van materiaal op dit niveau is dat het gedidactiseerd is, een les. Het is ontworpen voor leerlingen van een bepaald niveau en leidt op tot een specifiek lesdoel. Veel Wikiwijs Arrangementen voldoen hier bijvoorbeeld aan.

4

Waar het bij niveau 3 gaat om een enkele les, gaat het bij niveau 4 om een serie lessen die wat betreft inhoud op elkaar aansluiten. Er worden meerdere lesdoelen geleerd of zelfs opgeleid tot een bepaald tussendoel. Een methode is een typisch materiaal van niveau 4, maar ook een lessenserie over basisvaardigheden ICT.